Chili- och limemarinerad frukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ger ett exklusivt och spännande intryck och smakar gudomligt!

Ingredienser

  • ½ färsk finhackad chili, t ex grön spansk peppar
  • 3 lime
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • Frukt (valfri)
  • Instruktioner

    1. Skölj, kärna ur och finhacka chilin (använd gärna plasthandskar eller var noga med att inte klia dej någonstans innan du tvättat dig noggrant). Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Låt strösockret smälta på medelvärme i en kastrull. Häll på vatten och limesaft. Tillsätt chilin. Låt koka ihop, utan att röra om, till en simmig lag. Rör i limeskalet och låt lagen kallna. Skär frukter från säsongen i lagom stora bitar. Lägg i frukterna i lagen och låt stå och dra (håller sig 3-4 dagar i kyl, lite beroende på vilka frukter som används).
    2. Serveras med vaniljglass, helst gräddglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben