Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Serverar: 4 portioner

Thaigurka finns i välsorterade butiker.

Ingredienser

  • 4 laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé, (500 g)
  • Marinad
  • 1 röd chili, urkärnad och strimlad
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olja
  • Gurksallad
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1-2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 krm salt
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • Tillbehör
  • Kokt jasminris
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form.
    2. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme.
    3. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan.
    4. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.
    5. Servera lax och sallad med marinadskyn och tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben