Chilibröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Bjud på ett bröd med överraskande innehåll! Godast är det här brödet dagsfärskt, allra helst serverat till en soppa eller gryta. Chilibrödet passar också fint ihop med ost.

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 2,5 dl naturell youghurt
  • ½ tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 5 - 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ röd chilifrukt
  • ½ grön paprika
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt youghurten och rör till jästen löst sig. Blanda ner salt, olja och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
    2. Arbeta degen kraftigt för hand eller med maskin. Den ska vara ganska fast. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa övertäckt 45 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Lägg undan en bit av degen. Kavla ut resten av degen till en fyrkantig platta, ca 20x20 cm.
    4. Gör fyllningen: Kärna ur och tärna chilifrukten och paprikan. Fördela grönsakstärningarna på degplattan. Rulla ihop den.
    5. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Forma den sparade degbiten till 2 smala rullar. Sno dem om varandra.
    6. Lägg snodden runt om degrullen. Fäst ändarna väl under rullen så att inte garneringen krymper under jäsningen.
    7. Låt brödet jäsa övertäckt ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt det kallna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben