Bjud på ett bröd med överraskande innehåll! Godast är det här brödet dagsfärskt, allra helst serverat till en soppa eller gryta. Chilibrödet passar också fint ihop med ost.
Ingredienser
½ paket jäst
2,5 dl naturell youghurt
½ tsk salt
2 msk matolja
5 - 6 dl vetemjöl
Fyllning
½ röd chilifrukt
½ grön paprika
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt youghurten och rör till jästen löst sig. Blanda ner salt, olja och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt för hand eller med maskin. Den ska vara ganska fast. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa övertäckt 45 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Lägg undan en bit av degen. Kavla ut resten av degen till en fyrkantig platta, ca 20x20 cm.
- Gör fyllningen: Kärna ur och tärna chilifrukten och paprikan. Fördela grönsakstärningarna på degplattan. Rulla ihop den.
- Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Forma den sparade degbiten till 2 smala rullar. Sno dem om varandra.
- Lägg snodden runt om degrullen. Fäst ändarna väl under rullen så att inte garneringen krymper under jäsningen.
- Låt brödet jäsa övertäckt ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt det kallna under bakduk på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)