Cream cheese- och chilibröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett bröd som kan serveras på en buffé eller som tillbehör till soppa.

Ingredienser

  • 1 grön chilifrukt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 3½ dl mjölk
  • 125 g cream cheese, t ex philadelphiaost
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen. Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen. Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben