Chilibröd med ostsmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smakrikt bröd av painrichetyp.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl olja
  • 3 dl riven smakrik ost
  • 3 färska jalapeño
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37ºC och häll lite över jästen, rör tills jästen löst sig och tillsätt resten av vattnet, oljan samt ost. Skölj, kärna ur och strimla jalapenofrukterna. Blanda ner jalapeno, salt och nästan allt vetemjöl i bunken och arbeta samman till en smidig deg.
    2. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
    3. Ta upp degen på bakbord och arbeta ihop den med kvarvarande mängd mjöl. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till ett långt smalt bröd och skär några skåror på ett par ställen med en vass kniv på varje längd.
    4. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min.
    5. Grädda bröden i 250°C, ca 15 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben