Facon Pasta

Serverar: 2 portioner

Förfinat, veganskt motsvar på pasta carbonara. Otroligt smakrikoch betydligt nyttigare än originalet. Bon appetit!

Ingredienser

  • 1 pkt veggobacon, ca 150-200 g
  • 4 medelstora champinjoner, sköljda och skivade
  • Ca 3 dl matlagninsgrädde gjord på soja eller havre
  • ½ gul lök, skalad och hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • Ca 140 g valfri pasta
  • Ca 4 hyvlade skivor "Sheese" (sojapålägg med ostsmak)
  • 1-2 cm färsk röd chilifrukt, hackad
  • Färsk basilika
  • Ev. en skvätt vatten
  • Peppar
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Olja att steka i (oliv- eller rapsolja)
  • Instruktioner

    1. Bryn veggobacon, lök, vitlök och svamp i olivolja på medellåg temperatur. Krydda väl och tillsätt chilin. När du fått den yta du önskar, sänk värmen ytterligare eller stäng av.
    2. Häll i matlagningsgrädden när pannan svalnat en aning. Smält sheesen i röran. Tillsätt ev. lite vatten om du vill ha en tunnare sås.
    3. Koka pasta enligt anvisningar.
    4. Serveringsförslag: Valnötter Oliver Vitlöksbröd Tomat eller cocktailtomater

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    Leroy 30 mars 2009

    Ska helt klart prövas!

    ajohnsson 1 juli 2012

    Låter gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben