Cream cheese- och chilibröd

Serverar: 12 portioner

Chilifrukter finns i oändligt många varianter. Med sin härliga hetta sätter de skjuts på det mesta, t.ex. på det här lite ovanliga brödet. En riktig smakupplevelse om man gillar chili!

Ingredienser

  • 1 grön chilifrukt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 3,5 dl mjölk
  • 125 g cream cheese , t . ex . philadelphiaost
  • 1 - 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Använd gummihandskar när du kärnar ur chilin. Den starka saften biter sig lätt fast i huden. Var även noga med att inte gnugga ögonen när du arbetar med chilin! Det svider rejält!
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare.
    3. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen.
    4. Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen.
    5. Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten.
    6. Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben