Chilifrukter finns i oändligt många varianter. Med sin härliga hetta sätter de skjuts på det mesta, t.ex. på det här lite ovanliga brödet. En riktig smakupplevelse om man gillar chili!
Ingredienser
1 grön chilifrukt
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
75 g smör eller margarin
3,5 dl mjölk
125 g cream cheese , t . ex . philadelphiaost
1 - 2 dl riven ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Använd gummihandskar när du kärnar ur chilin. Den starka saften biter sig lätt fast i huden. Var även noga med att inte gnugga ögonen när du arbetar med chilin! Det svider rejält!
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen.
Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen.
Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten.
Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.