Chilicon Chicken

Serverar: 4 portioner

Prova favoriten chili con carne med mager kycklingfärs och olika sorters bönor. Servera matyoghurt som svalka till det heta.

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör-&rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2–3 tsk chilipulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 burkar vita bönor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    Skala och hacka vitlöken. Stek färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilipulver och smulad buljongtärning. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i grytan. Låt allt koka 2–3 min. Rör ner persiljan och hälften av matyoghurten. Servera med sallad och resten av matyoghurten. Tips! Istället för kycklingfärs kan du använda quorn eller mager nötfärs.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Queenie 11 april 2008

    Laddar upp bilden från Arla, hittade receptet på deras hemsida.

    Maahl 2 januari 2009

    Låter gott endast 365 kcal per portion.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben