Chiliconcarne med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Paprika, lök och squash ger mustig och fin smak till vår chiliconcarne.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 10% fett
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1/2 squash, ca 200 g
  • 2 tsk smör
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1/2 - 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl minifraiche
  • Instruktioner

    Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min. Servera med minifraiche och rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    glommen 8 februari 2009

    En jättegod maträtt,lätt att göra och smakade jättegott =)

    falkare 9 augusti 2010

    Tack för receptet den här kommer jag att göra fler gånger - JÄTTEGOTT!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben