Chilifisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Superenkel fiskrätt som barnen älskar.

Ingredienser

  • 400 g torskfilè
  • 1 krm salt
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
    2. Lägg den tinade fisken i en smord ugnsform, salta. Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
    3. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    miramamman 20 augusti 2009

    Hej MrB. Jag har gjort en supergod variant av din chilifisk. Hittade det receptet här på MK inlagt av "Wremerth" men det blev inte godkänt, troligen för likt ditt recept. MK vill ju att man hellre lägger in tips i befintliga liknande recept och det är ju helt ok tycker jag. Hoppas du också tycker det :-= I alla fall vär det med 2 dl kaffegrädde och 6 msk chilisås (jag använder den starka). Och riven ost på toppen. Det var också lite mjöl i botten på den smorda formen som gör såsen ljuvligt krämig. Jag lägger alltid i nån grönsak och här lade jag till gröna bönor "herrkuver" det blev supergott så 400 g fisk (alskan pollok funkar fint) räcker bara till 3 personer. Jag skulle tro att ditt recept är lika gott, Ska prova det nästa gång. Detta är numera "mitt fiskrecept" finns inte längre nån anledning att prova nåt annat ;-)

    Ekorrungen 19 mars 2010

    Tack för receptet. Den var god, men var lite för 4 portioner tyckte jag så det blev bara 2 portioner. Ska göra den igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben