Chiligrillad lax med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fräsch och smakrik rätt. Grillad lax är en favorit hos oss och här får den en spicy smak av sweet chilisåsen.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Mangosalsa
  • 1 stor mogen mango
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad lime
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda sweet chilisås och olivolja och pensla fisken. Grilla i halster tills fisken är genomgrillad. Salta och peppra.
    2. Mangosalsa: Skär mangon i fina tärningar. Skiva chilin och salladslöken tunt. Skär ner korianderbladen i mindre bitar. Blanda allt tillsammans med olivolja, limesaft och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    DrBazooka 6 juli 2009

    Det här var den absoluta höjdpunkten idag. Det regnar och är trist ute så vi tänkte äta något gott. Det smakade oerhört gott och fräscht tyckte hela familjen. Vi kommer att äta det igen ganska snart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben