Chiligryta á la hösten

Serverar: 4-6 portioner

Laga en chiligryta som verkligen sätt fart på förbränningen, Betyg sätt gärna.

Ingredienser

  • 1 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olja
  • 1 msk margarin
  • 3 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 purjolök , stor
  • 1 chili
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 5 champinjoner, färska
  • 1 buljontärning
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 5 dl vatten eller så det räcker till sås
  • 500 g grytbitar av älgkött
  • Instruktioner

    1. Skala och dela morötterna i små tärningar. Hacka vitlöken och chilin fint. Skiva purjulöken och champinjonerna.
    2. Börja med att fräsa köttet i lite margarin och lite olja. Krydda med peppar. Lägg över köttet på en talrik och börja fräs grönsakerna. Morötterna tar längst tid så fräs dom ett tag först. Lägg sedan i kastanjerna. Sedan i vitlöken därefter purjolöken. Sist champinjonerna.
    3. Nu kan man lägga tillbaka köttet och hälla på lite kalvfond. Rör runt så det blandas med köttet och grönsakerna. Slå på sojan därefter vatten tills du är nöjd med mängden sås. Serveringsförslag: Ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben