Chiligurka med färskost

Serverar: 16 portioner

Färskosten kan göras helt klar dagen före men gurkan bör göras samma dag som kalaset.

Ingredienser

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 röda finhackade chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gurka (ca 400 g)
  • Instruktioner

    1. Förbered färskosten dagen innan. Låt yoghurt och crème fraiche rinna av i ett kaffefilter ca 8 timmar i kylskåp.
    2. Blanda sedan i vitlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fräs chilin i olivoljan. Häll över i en bunke och låt kallna.
    4. Skär gurkan i ca 16 tjocka skivor och blanda ihop med chilin. Rör om ordentligt så att chilin fastnar på gurkan.
    5. Lägg skivorna på ett fat och klicka på färskosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben