Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricots verts och mangovinägrett

Serverar: 2 portioner

Hittar du inte färsk tonfisk i din butik kan den ersättas med makrill- eller gösfilé.

Ingredienser

  • 2 bitar tonfiskfilé (á 150 g)
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ tsk matolja
  • Sallad
  • 2 små potatisar (100 g)
  • ½ rödlök
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 krm salt
  • Mangovinägrett
  • 1 scharlottenlök
  • ½ mango
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Gnid in tonfisken med pepparfrukt, salt och svartpeppar.
    2. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt kallna och klyfta potatsen.
    3. Skala och skiva löken tunt.Blanda rödlök, haricots verts och potatis i en skål. Smaka av med salt.
    4. Mangovinägrett: Skala och finhacka scharlottenlöken. Skala och skär mangon i fina tärningar. Blanda lök, mango, mangochutney, vitvinsvinäger och mattolja i en skål. Smaka av med salt.
    5. Hetta upp en stekpanna med matoljan. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. För att den ska bli mör bör tonfisk serveras rå i mitten.
    6. Halvera tonfisken innan servering och lägg på tallrikar. Fördela salladen vid sida om. Ringla på vinägretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben