Denna anrättning passar utmärkt till en god hemgjord vaniljparfait eller till en god lagrad chévre.
Ingredienser
100 g hjortron
1 färsk röd chili
1 msk vatten
40 g socker
1 tsk svensk honung
1 kvist citrontimjan
Instruktioner
Dela chilin på hälften och tag ur kärnorna, hacka chilin fint och koka upp den med vatten och socker i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt därefter hjortronen och sjud på svag värme i 20 minuter.
Tag därefter bort kastrullen från plattan och tillsätt honungen och bladen från timjankvisten. Rör ihop och häll direkt upp på en steriliserad glasburk. Ställ svalt fram till servering.
Serveras som ett trevligt tillbehör till glass, ost eller bakverk där man vill tillföra lite hetta. För den som vågar kan mer chili tillsättas, men tänk på att bevara den fina hjortronsmaken också!
Bon apetit!
Hej
använde en variant av dina hjortron i en Glass au Four. Enda skillnaden var att jag använde rödvinshonung och uteslöt citrontimjan.
Det blev riktigt gott - härligt med insperation !!
mvh
Bernit
Fantastiskt gott!!!! Jag hade det till glass.
Hej använde en variant av dina hjortron i en Glass au Four. Enda skillnaden var att jag använde rödvinshonung och uteslöt citrontimjan. Det blev riktigt gott - härligt med insperation !! mvh Bernit