Chilikarré med paprikasås blomkål och haricots verts
Fläskkarré som späckats med starka chilifrukter och serveras med en smakrik paprikasås blir en perfekt söndagsstek. Receptet på paprikasåsen finns också i min kokbok. Det är mycket viktigt med temperaturen inuti karrén, den skall vara 85° och inget annat!
Ingredienser
1 kg benfri fläskkarré
2 halva chilifrukter, 1 röd och 1 grön
2 tsk flingsalt
2 tsk krossad rosépeppar
½ tsk grovmald svartpeppar
3-4 msk smör
1 msk olivolja
Instruktioner
- Dela chilifrukterna mitt itu och ta ur kärnor och allt vitt. Skär dem i långa strimlor.
- Stick hål genom karrén på längden med ett väl rengjort slipstål, tryck in strimlor av chili i hålen, fortsätt tills det inte får plats med flera hål i karrén.
- Blanda salt och kryddor i en skål, gnid in köttet med blandningen.
- Bryn köttet runt om i olivoljan och hälften av smöret, lägg över på en ugnsplåt och klicka resten av smöret runt om.
- Stek i ugn på 150° till en innertemperatur av 85° i mitten av köttbiten. Ös den ett par gånger under stektiden.
- Ta ut köttet och svep in det i dubbel aluminiumfolie.
- Skiva upp köttet när det har svalnat, värm det i lite buljong i ugnen om det skulle behövas.
Liknande recept
Kommentarer (0)