Chilikarré med paprikasås blomkål och haricots verts

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Fläskkarré som späckats med starka chilifrukter och serveras med en smakrik paprikasås blir en perfekt söndagsstek. Receptet på paprikasåsen finns också i min kokbok. Det är mycket viktigt med temperaturen inuti karrén, den skall vara 85° och inget annat!

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 2 halva chilifrukter, 1 röd och 1 grön
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 3-4 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela chilifrukterna mitt itu och ta ur kärnor och allt vitt. Skär dem i långa strimlor.
    2. Stick hål genom karrén på längden med ett väl rengjort slipstål, tryck in strimlor av chili i hålen, fortsätt tills det inte får plats med flera hål i karrén.
    3. Blanda salt och kryddor i en skål, gnid in köttet med blandningen.
    4. Bryn köttet runt om i olivoljan och hälften av smöret, lägg över på en ugnsplåt och klicka resten av smöret runt om.
    5. Stek i ugn på 150° till en innertemperatur av 85° i mitten av köttbiten. Ös den ett par gånger under stektiden.
    6. Ta ut köttet och svep in det i dubbel aluminiumfolie.
    7. Skiva upp köttet när det har svalnat, värm det i lite buljong i ugnen om det skulle behövas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben