Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och en väldigt god fiskrätt med asiatiska smaker. Passar som vardagsmiddag liksom festmiddag. Anpassa hettan efter matgästernas smak.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1+1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk + 1 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 250 g risnudlar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk socker
  • Rapsolja
  • Salt
  • Servering
  • Blandad sallad
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk salt.
    3. Skala vitlöksklyftorna. Blanda 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 1 msk socker och 1 msk olja. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda hälften av skalet med chiliblandningen. Häll över fisken. Stek laxen mitt i ugnen i ca 15 minuter, till 54 graders innertemperatur.
    4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta, buljongtärningar, resterande limeskal, 2 msk limesaft och 1 tsk sambal oelek. Lägg i nudlarna.
    5. Servera laxen med nudlar, sallad och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben