Chilikyckling med nudlar

Serverar: 4 portioner

Den här kycklingwoken med grönsaker, cashewnötter och mjuka nudlar har en läcker doft av chili.

Ingredienser

  • 250 g torkade risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 1 stor röd chili, urkärnad, finhackad
  • 400 g kycklingbröstfiléer, strimlade
  • 1 röd paprika, finstrimlad
  • 2½ dl böngroddar, färska
  • 1 dl cashewnötter, rostade
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i en stor skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna dra cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt rinna av ordentligt.
    2. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Häll i oljan och snurra woken så att oljan täcker kanten. Tillsätt lök och chili och fräs 1-2 minuter tills löken är gyllene. Lägg i kycklingen och woka cirka 5 minuter tills väl brynt och genomstekt.
    3. Tillsätt paprikan och woka ca 1 minut tills den mjuknat lite, den ska fortfarande ha tuggmotstånd. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, soja och socker och woka ca 1 minut tills allt är väl blandat och genomvarmt.
    4. Rör om och dela nudlarna. Lägg upp nudlarna i fyra skålar. Portionera upp wokrätten på och servera varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben