Chililax med limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Pumpakärnor är lika vackra som de är goda! Finns i hälsokosthyllan.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk sweet chilisås
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • LImesås
  • 1½ dl crème fraiche
  • Pressad saft av en citron
  • 1 msk fisksås
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Salta och peppra laxbitarna och lägg dem trångt i en ugnssäker form.
    3. Blanda pumpafrön, chilisåsen och limeskalet. Skala och pressa i vitlöken. Bred blandningen över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och fisken precis är genomstekt 10-15 minuter.
    4. Rör ihop såsen. Servera den och fisken med potatis ,grönsaker och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben