Chilimarinerad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den är bara såå god!!!

Ingredienser

  • Fiskmarinad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk Santa maria Seafood & fish
  • 1 nypa socker
  • ½ dl sweet chili sauce
  • 1 ½ msk olivolja
  • Sås
  • 2 burkar Saffran & tomat creme fraiche
  • 1 vitlök, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 hönsbuljong
  • 1 knippe dill
  • 300 g räkor
  • Instruktioner

    1. Rör om till smet inte så mycket olja. Lägg laxen i en påse och häll över smeten. Gno in smeten i fisken och lägg in i kylen 1 timme. Grilla i ugnen max 10 min.
    2. Fräs rödlök, röd chili och vitlök. I med créme fraichen och hönsbuljongen, låt koka en stund. Precis innan servering lägg i dill och räkor. Servera med kokt potatis/pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben