Chilismör

Serverar: 8 portioner

Det försiktiga lilla stinget av chili i det sötmilda smöret är lätt att öka efter egen smak

Ingredienser

  • 250 g mjukt smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1½ msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 3-4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2-3 röda spanska pepparfrukter
  • 3 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda vinet, vinäger, honung och vitlöken i en kastrull och koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna.
    2. Kärna ur och finhacka pepparfrukterna i mycket små tärningar. Blanda samtliga ingredienser med smöret. Rulla in smöret i folie och förvara det i kylen eller frysen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben