Biff, chilismör och vitlöksmos

Serverar: 4 portioner

prova gott

Ingredienser

  • 4 skivor biff eller entrecote , ca 500 g
  • Mos
  • 3/4 kg mjölig potatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 - 2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Chilismör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    Skala och koka potatisen. Skala och skiva vitlöken. Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta och peppra. Rör ihop chilismöret. Stek köttet i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret. Servera med potatismos och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben