Chocklad och nötpaj

Serverar: 6-8 portioner

En riktig godispaj, som serveras kall eller ljummen.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g hasselnötter, ca 1,5 dl
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mördegen i god tid och lägg i en plastpåse i kylen.
    2. Ta fram degen någon timme före gräddningen och kläd en pajform, ca 22 cm i dm med degen. Hacka chokladen och nötterna var för sig. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Blanda i sirap, vaniljsocker, choklad och nötter. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på nedersta falsen i 200 grader i ca 30 min.
    4. Bjud med lättvispad grädde eller vaniljglass med pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben