Nötpaj

Gott

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning
  • 400 g blandade nötter t ex hassel-, cashew-, eller
  • macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
    3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
    4. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
    5. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
    6. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben