Nötpaj med smördeg

Serverar: 4 portioner

En härlig paj för alla som älskar nötter. Glöm inte att servera lite löst vispad grädde till pajen.

Ingredienser

  • 2-3 smördegsplattor
  • 3 ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • ¾ dl råsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g valnötter
  • 100 g hasselnötter
  • 75 g sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut smördegsplattorna något. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter, gärna med en ca 3 cm hög kant. Klä kanten med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    2. Vispa äggen, sirapen, sockret och vaniljsockret pösigt. Skiva ner det mjuka smöret i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
    3. Hacka nötterna och mandeln mycket grovt och blanda ner i äggsmeten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
    4. Grädda pajen i ca 30 minuter. Servera med lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben