Pekannötpaj med färskost

Serverar: 6 portioner

Lite seg, kolaaktig nötpaj med len konsistens av färskost.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 65 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl rå-, strö- eller farinsocker
  • 3 ägg
  • 200 g pekannötter
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º och 180º.
    2. Dela smöret och finfördela det i mjölet med en gaffel. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant cirka 23 cm. Nagga botten och fäst kanten med foliepapper. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    3. Sänk värmen till 180 grader. Koka upp smör och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
    4. Vispa råsocker och ägg pösigt. Tillsätt pekannötterna och vanilj. Blanda samman med ostsmeten och fyll pajskalet. Grädda på 180 grader i cirka 30 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben