Chocolate Chunk Cheesecake

En cheesecake på äkta amerikanskt vis!

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl Digestivekex
  • 2 msk kakao
  • 1 msk socker
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 800 g cream cheese
  • 2 ½ dl socker
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 5 ägg
  • 3 dl choklad, hackad i grova bitar, mörk eller ljus (jag blandade)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper vid botten. Det blir på så sätt lättare att servera kakan.
    3. Mixa sedan sönder kexen helt och hållet. Blanda kexsmulorna med kakao, socker och smör och tryck sedan ut degen i en springform.
    4. Rör ihop cream cheese, socker, 2 dl utav mjölet, vaniljsocker och salt till en jämn smet. Bästa sättet att göra det är med en slickepott eftersom osten kan vara lite hård. Rör sedan i äggen, ett i taget.
    5. Blanda sedan den krossade chokladen med det resterande (2 dl) mjölet och vänd ner i smeten.
    6. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim och 15 min, eller tills kakan är fast.
    7. Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben