Chocolate cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 25 minuter

Underbara cupcakes med choklad frosting.

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Chocolate frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao av god kvalitet
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Strössel eller blommor till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    8. Chocolate frosting:
    9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
    10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (1)

    SDMaya 2 maj 2010

    Kanon goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben