choklaadtryffel ,Belgisk chokladtryffel

Serverar: 40 portioner

en gätte god bakelse.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 50 gr smör
  • 300 gr mörk choklad
  • 0,5 dl florsocker
  • Ev: smaksättning med Calvados , Baileys , Kaffelikör eller Whisky
  • Dekoration
  • Kakaopulver
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. 1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.
    2. 2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna. Rör till dess att chokladen har smält.
    3. 3. Blanda i övriga ingredienser.
    4. 4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.
    5. 5. Forma till runda kulor.
    6. 6. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i. Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad. Förvara svalt.
    7. Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader. Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering. Då smakar de bäst!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben