Choklad- och banankaka

Serverar: 10 portioner

En saftig och mäktig kaka som serveras i tunna skivor Använd väl mogna bananer, som har mycket smak.

Ingredienser

  • 120 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl råsocker eller strösocker
  • 3 ägg
  • 3 bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175° Smörj en avlång form och strö den med kokosflingor Rör smör och socker krämigt .tillsätt äggen ett i taget Blanda samman mjöl, kakao, kokos och bakpulver mosa två av bananerna och blanda ner i smeten Rör ner mjölblandningen finhacka chokladen och vänd ner den. Häll i formen Skiva den sista bananen och lägg ovanpå smeten Grädda längst ner i ugnen i en timme Prova med en sticka att kakan är klar.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben