Chokladbakelser med glasyr

Tid: 45 minuter

Fantastiskt goda och mäktiga bakelser som passar till vilket tillfälle som helst. Super goda, verkligen!

Ingredienser

  • 3st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 6 msk kakao
  • 1,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 150 g smält smör
  • 6 msk socker
  • 3 tsk vetemjöl
  • 6 tsk kakao
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör. Tillsätt sedan kakao, salt, vaniljsocker och till sist vetemjöl. Fortsätt vispa tills smeten blir jämn. Fyll muffins former till ungefär hälften med smet. Grädda i mitten av ugn i ca 15 minuter. Gör en fördjupning i mitten med en sked.
    2. Glasyren: Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt den sjuda men rör om hela tiden så att det inte bränns. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl och vispa så att det inte klumpar sig. Fortsätt att röra tills glasyren tjocknar och blir seg. Då är den klar. Lägg en klick glasyr i fördjupningen på bakelserna. Ställ dom i kylen så att glasyren stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben