Chokladbomb en kladdkaka för alla chokladälskare, vit och mörk blockchoklad när den är som bäst.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
160 g strösocker
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g vit choklad finhackad
Ströbröd
Instruktioner
- Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget. Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.
- Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm) grädda i 200 graders ugn 12 minuter. Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.
- Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den vita chokladen jämt över kakan. Låt svalna (helst över natten). Servera gärna med glass och citrussallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)