Chokladbomb

Serverar: 14 portioner

Tid: 35 minuter

Chokladbomb en kladdkaka för alla chokladälskare, vit och mörk blockchoklad när den är som bäst.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 160 g strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g vit choklad finhackad
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget. Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.
    2. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm) grädda i 200 graders ugn 12 minuter. Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.
    3. Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den vita chokladen jämt över kakan. Låt svalna (helst över natten). Servera gärna med glass och citrussallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben