Chokladbomb med kaffe och vanilj

Serverar: 4 portioner

Var i världen dricker man mest kaffe? Nej, svaret är inte Italien eller USA. Det gör man i Norden, i Sverige och i Finland.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 tsk majsmjöl
  • 75 g socker
  • 3 dl het mjölk
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk kall espresso
  • 100 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor, mjöl och socker slätt. Vispa ner mjölken sakta. Värm till krämen tjocknat (5-10 min). Låt svalna. Dela i tre delar, smaksätt en med vanilj, en med choklad, en med espresso och vänd ner grädden.
    2. Frys i 1 1/2 timme.
    3. Rör om en av krämerna, häll i en form och frys i 1 timme. Upprepa med nästa smak och fyll på, lager för lager.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben