Chokladbomb á la Cup Cakes

Cup Cakes med smak av Baileys och Mars. Den blev smarrig men det är inte något för kalorijägare.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 6 msk Baileys
  • 5 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 2 kryddmått (nypa) salt
  • Garnering
  • 25 g smör
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 1 dl grädde
  • 2-4 msk Baileys
  • Dekoration
  • 1/2 mars- godis skuren lite snett
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, låt svalna något. Blanda alla ingredienser och häll över smöret. Rör ihop till en smet.
    2. Fyll formen till 3/4. Använd en muffinsform och sätt muffinsformar i. Detta för att cup caksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. (Just i detta fall jäser de ju inte mycket.)
    3. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter tills de nästan är klara, ska vara lite ogräddade så det blir äkta kladdkaka. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
    4. Smält smör, grädde och blockchoklad sakta på spisen, det får inte bli för varmt så passa noga. Så fort allt smält ta bort det från värmen. Häll i Baileysen när du tagit det från värmen. Låt stå och tjockna lite.
    5. Använd en sked och ta ca 2 -3 tsk smet på varje cupcakes, det får inte flyta över formen så var försiktig.
    6. Skär en Mars-godis på snedden och använd som garnering

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ankan_ 1 september 2008

    mums ser jättegoda ut :)

    edstrom_s 10 oktober 2008

    Mmmm, himmelskt goda. Vilket kanonrecept!

    matiz123 19 juli 2011

    dom ser jätte goda ut muuuuuuuuuuums!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben