Chokladbomb med körsbär

Serverar: 10 portioner

Kaka fylld med choklad och körsbär som toppas med en len chokladkräm smaksatt med bland annat körsbärslikör.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl sirap
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g urkärnade söta eller sura körsbär
  • Chokladkräm
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl körsbärslikör
  • 100 g söta körsbär
  • Dekoration
  • 400 g söta körsbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör och farinsocker krämigt. Smält chokladen över vattenbad och häll i den tillsammans med sirap. Tillsätt ägg och vispa ihop allt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, vänd ner det i smörkrämen. Hacka körsbären och blanda ner dem.
    3. Häll chokladsmeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 30 minuter. Låt den kallna.
    4. Rör smör och florsocker krämigt. smält chokladen över vattenbad och tillsätt smörblandningen och körsbärslikören. Rör noggrant till en jämn smet. Kärna ur körsbären, hacka dem smått och blanda ner dem i chokladkrämen. Låt krämen stå i kylskåp 1 timme.
    5. Bre krämen över kakan och låt stå kallt några timmar. Kärna ur körsbären och dekorera tårtan med dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben