Chokladbrownies med kaffe och katrinplommon i armagnac

Serverar: 16 portioner

Det finns inget som slår den frestande kombinationen av klassiska aromer i dessa härligt saftiga, bittersöta chokladbrownies.

Ingredienser

  • 150 g kärnfria katrinplommon
  • 2 msk armagnac eller konjak
  • ½ dl nybryggt espresso
  • 85 g smör
  • 175 g mörk choklad i bitar
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • Instruktioner

    1. Grovhacka katrinplommonen och lägg dem i en skål. Häll över armagnac och espresso, täck med lock och låt dra över natten.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en 20 cm bred, fyrkantig kakform med bakplåtspapper.
    3. Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten, Värm försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Låt inte skålen komma i kontakt med vattnet. Ta chokladsmeten från värmen och låt den svalna i ca 5 minuter.
    4. rör ner sockret i chokladsmeten och vispa ner äggen ett i sänder. Sikta över mjölet och kakao och rör om. Tillsätt katrinplommonen tillsammans med den vätska som eventuellt finns kvar.
    5. Häll smeten i kakformen och grädda i 20-25 minuter tills kakan känns fast och ytan är lätt brynt. Låt kakan svalna i formen, skär upp den i 16 fyrkanter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben