Chokladbrownies med kokos

Serverar: 20-24 portioner

Himmelskt goda brownierutor fyllda med mörk choklad och kokos. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 200 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 ½ dl socker
  • 1/3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 4 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 dl riven kokos
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt den grovhackade chokladen smälta i smöret. Blanda socker, bakpulver, salt och mjölmix. Rör ner det tillsammans med äggen, kakao och riven kokos. Blanda allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Pudra över florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben