Chokladcheesecake med hasselnötter och chokladtäckta nötter

Serverar: 10-12 portioner

Överraska dina vänner med den här lena kakan, den har en ljuvligt söt och krispig nötbotten och passar utmärkt både som dessert och till kaffet.

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 100 g chokladtäckta nötter
  • 150 g chokladcookies
  • 75 g smält smör
  • 500 g Philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde + 2½ dl
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker + 1½ msk
  • ½ dl krossade hasselnötter
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en osmord springform, som är 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält chokladen och låt den svalna.
    2. Hacka de chokladtäckta nötterna grovt och lägg hälften åt sidan. Lägg resten av nötterna med chokladkakorna i en mixer och mixa till fina smulor. Blanda ner smöret. Pressa smulblandningen i botten på formen. Ställ in i kylen.
    3. Lägg färskost, 1 dl vispgrädde, strösocker, vaniljsocker och krossade hasselnötter i en skål. Vispa med elvisp på låg hastighet tills väl blandat. Vispa ner äggen, ett i taget, skrapa ner smeten från kanten då och då. Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i formen.
    4. Ställ springformen i en ugnsfast form och häll på vatten tills springformens kant täcks till en tredjedel. Grädda i ugnen 45 minuter tills kakan är fast. Låt kakan svalna helt och kyl cirka tre timmar.
    5. Vispa 2½ dl vispgrädde med 1½ msk vaniljsocker. Spritsa grädden före servering och garnera med resten av de hackade chokladnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben