Chokladcheesecake med kanelkokta fikon

Serverar: 4 portioner

Så ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad av god kvalitet
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 6 digestivekex
  • Fikon
  • 8 fikon, gärna svarta
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 6 bitar äkta kanel
  • Servering
  • 4 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Cheesecake: Sätt ugnen på 80°C. Smält chokladen. Koka upp philadelphiaost och grädde. Drag från värmen och tillsätt chokladen under omrörning. Låt svalna något och tillsätt ägget.
    2. Rör till en jämn smet och fördela i fyra portionstallrikar eller formar. Grädda i ugn ca 20 min. De ska kännas lite lösa i konsistensen. Låt svalna något.
    3. Vid servering: Smula digestivekexen och passera dem genom grovmaskig sil. Fördela smulorna över portionsformarna.
    4. Fikon: Koka upp socker, vatten och kanel. Låt sjuda ett par minuter tills sockret har löst sig. Stick en grov nål genom skalet på fikonen. Lägg dem i den varma lagen och låt dra ca 5 min. Ställ svalt.
    5. Servering: Servera chokladcheesecake med avrunna halverade fikon och eventuellt en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben