Chokladcheesecake med valnötter

Har ej testat, men kan de bli annat än gott när det är choklad med i bilden.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kall espresso eller starkt kaffe
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Mixa smör, socker, vaniljsocker, mjöl och kakao till en tjock slät smet.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant och smörj kanterna.
    4. Häll i smeten och jämna till ytan. Ställ i kylen 30 minuter.
    5. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt eller över vattenbad.
    6. Blanda Philadelphiaost, ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, grädden och kaffet. Rör till en slät smet.
    7. Tag fram formen ur kylen och fyll på med massan. Lägg på nötterna.
    8. Grädda nästan längst ner i ugnen 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben