Chokladcupcakes med chokladfrosting

Serverar: 20 portioner

Saftiga muffins med en len chokladfrosting. Riktigt fina blir de i muffinsformar i en muffinsplåt.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl kesella 10 %
  • ½ dl florsocker
  • 80 g choklad 70 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen. Tillsätt yoghurt och salt, sikta i mjöl och bakpulver genom en sil, vänd snabbt in i smeten med en slickpott. Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
    2. Undertiden muffinsen är i ugnen så gör du frostingen. Vispa smör, färskost, kesella och florsocker till en jämn smet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Vänd in chokladen i smeten med en slickepott.
    3. Spritsa på kakorna när de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben