Chokladfondant med kolapäron och punschgrädde.

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Jag säger bara mummmms!!!!!

Ingredienser

  • Chokladfondant
  • 150 g mörk choklad (70%)
  • 130 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • Kolapäron
  • 1 kg små fasta päron
  • 500 g strösocker
  • 1 liter vatten
  • 1 bit hel kanel
  • 3-4 stjärnanis
  • 4 cm ingefära
  • 1 ½ dl äppelcidervinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Chokladfondant: Sätt ugnen på 185 grader. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en skål över ett hett vattenbad. Vispa äggen och äggulan med florsocker.
    2. Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Rör ner äggsmeten i chokladblandningen. Sikta ner mjöl och bakpulver i choklad och äggsmeten och rör om. Smöra 6 ugnssäkra små portionsformar och häll i smeten. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
    3. Kolapäron: Skala päronen och skrapa skaftet. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Lägg i päron, kanel, stjärnanis samt skalad och skivad ingefära.
    4. Låt koka tills päronen är aningen mjuka inuti. Känn efter med en sticka. Smaksätt med äppelcidervinäger. Lägg päronen i väl rengjorda glasburkar och häll den heta lagen över så att päronen täcks. Förslut väl och förvara kallt så håller de minst en månad.
    5. Servera chokladfondanten tillsammans med klyftade päron och lättvispad grädde smaksatt med punsch. (gärna Karlshamnspunsch)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben