Chokladfondant med lakrits

Serverar: 6 portioner

Kladdkaka i muffinsformat med en spännande och mild smak av lakrits. Servera fondanterna ljumma och nygräddade så är de härligt kladdiga inuti.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad, 70%
  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g mjuk lakritskola
  • Servering
  • Crème fraiche eller grädde
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer ca 2 dl.
    2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker förhand utan att slå in luft.
    3. Sikta ner mjölet i äggvispet. Hacka lakritskolan ganska fint och rör ner i smeten. Blanda äggvispet och chokladsmeten.
    4. Fördela smeten i muffinsplåten och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt vila några minuter innan fondanten tas ur formen.
    5. Servera fondanterna med créme frache eller grädde och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben