Chokladfondant med salt karamellglass

Serverar: 6 portioner

En mastig kaka som serveras med en annorlunda god glass.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad
  • 400 g smör
  • 12 ägg
  • 400 g socker
  • 180 g vetemjöl
  • Salt karamellglass
  • 30 g salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 120 g socker
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Vänd samman äggmixen med chokladen i 3 steg: Börja med 1/3 choklad och vispa ned, vänd ner resten av chokladen försiktigt i äggmixen. Häll upp i formar och baka av i 185 grader i 4 ½ minuter. Fondanten kan med fördel slås i formar som först klätts med en tunt utkavlad mördeg.
    2. Glass: Värm mjölk och grädde, tillsätt saltet. Vispa äggulor och socker och vänd ner i gräddmjölksblandningen. Värm under omrörning tills det tjocknar och fastnar på baksidan av en sked. Ta bort från värmen och låt kallna. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
    3. Skeda upp glassen och servera med chokladfondant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben