En mastig kaka som serveras med en annorlunda god glass.
Ingredienser
400 g mörk choklad
400 g smör
12 ägg
400 g socker
180 g vetemjöl
Salt karamellglass
30 g salt
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 äggulor
120 g socker
Instruktioner
Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Vänd samman äggmixen med chokladen i 3 steg: Börja med 1/3 choklad och vispa ned, vänd ner resten av chokladen försiktigt i äggmixen. Häll upp i formar och baka av i 185 grader i 4 ½ minuter. Fondanten kan med fördel slås i formar som först klätts med en tunt utkavlad mördeg.
Glass:
Värm mjölk och grädde, tillsätt saltet. Vispa äggulor och socker och vänd ner i gräddmjölksblandningen. Värm under omrörning tills det tjocknar och fastnar på baksidan av en sked. Ta bort från värmen och låt kallna.
Kör i glassmaskin till önskad konsistens.