Chokladfondant med torkad frukt

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Hur god som helst är den här efterrätten, och vacker på tallriken. Ger ett festligt avslut på måltiden.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Fruktkompott
  • 250 g torkad frukt och bär, t ex aprikoser, äpplen, katrinplommon och tranbär
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 bit kanelstång
  • Tillbehör
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vanilj- och kanelstång och låt koka 3 - 4 min. Lägg i den torkade frukten. Låt kallna och låt sedan frukten stå 1 - 2 timmar för att dra åt sig smaken.
    2. Sätt ugnen på 200 gr. Smält choklad och smör i en kastrull på medelvärme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ägg, äggulor, socker och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i smorda och mjölade ugnssäkra portionsformar à ca 1 dl.
    3. Grädda mitt i ugnen 16 - 18 min. Fondanterna ska inte vara helt genombakade utan fortfarande vara lösa i mitten. Stjälp genast upp de nygräddade fondanterna på tallrikar och servera tillsammans med frukt och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben