Chokladfyllda dubbletter

Serverar: 30 portioner

Chokladkakor med fyllning av smör, äggulor och kakao.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kaffe
  • Garnering
  • Riven blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Skålla och mal mandeln. Blanda den med siktat florsocker.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelblandningen. Klicka med tesked ut små kakor ej för tätt.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    5. Lossa genast med en vass kniv rör margarin och socker poröst. Blanda i äggulor och kakao sist kaffet. Bred chokladkrämen på kakornas undersida och lägg ihop dem två och två. Garnera gärna med lite riven blockchoklad.

    Liknande recept

    30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben