Chokladfyllda kokoskakor

Serverar: 8 portioner

Dessa lättbakade kalaskakor blir en riktig frestelse för dina gäster! Kokos- och chokladmörkräm är en fin kombination som lätt ger mersmak.

Ingredienser

  • 250 g kokosmassa
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv kokosmassan på ett rivjärn eller i en matberedare med kniven isatt. Blanda kokosmassan med äggvitorna till en smidig smet.
    2. Klicka ut kokossmeten till 16 runda kakor, ca 5 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas från plåten. Låt sedan kakorna kallna på galler.
    4. Gör fyllningen. Rör matfett, florsocker, kakao och vaniljsocker till en smidig kräm. Bred krämen på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två och servera. Förvara kakorna svalt.
    5. Kokosmassan kan ersättas med 1 påse (200 g) riven kokos, 1½ dl strösocker och 1 ägg som rörs till en smidig smet.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Ceopocke 21 januari 2010

    Jihoo.. :D Äntligen en beskrivning på ett vettigt alternativ till mandelmassa. Har man barn med nöt-allergi blir man lätt lite hämmad i sin iver med "go-fikat". Tack, det här måste prövas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben