Dessa lättbakade kalaskakor blir en riktig frestelse för dina gäster! Kokos- och chokladmörkräm är en fin kombination som lätt ger mersmak.
Ingredienser
250 g kokosmassa
2 äggvitor
Fyllning
50 g smör eller margarin
1 dl florsocker
½ msk kakao
½ tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Riv kokosmassan på ett rivjärn eller i en matberedare med kniven isatt. Blanda kokosmassan med äggvitorna till en smidig smet.
- Klicka ut kokossmeten till 16 runda kakor, ca 5 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas från plåten. Låt sedan kakorna kallna på galler.
- Gör fyllningen. Rör matfett, florsocker, kakao och vaniljsocker till en smidig kräm. Bred krämen på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två och servera. Förvara kakorna svalt.
- Kokosmassan kan ersättas med 1 påse (200 g) riven kokos, 1½ dl strösocker och 1 ägg som rörs till en smidig smet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jihoo.. :D Äntligen en beskrivning på ett vettigt alternativ till mandelmassa. Har man barn med nöt-allergi blir man lätt lite hämmad i sin iver med "go-fikat". Tack, det här måste prövas