Chokladfyllda karlsbadergifflar
Serverar:
20 portioner
Nytt recept från gammal Allers.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl gräddmjölk eller kaffegrädde
3 äggulor
1/2 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
Fyllning
Hackad blockchoklad
Glasyr
Florsocker
Kkakao
Vatten
Instruktioner
Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska. Häll på resten.
Vispa ihop gulorna och saltet och blanda ner i bunken. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen väl.
Lyft upp degen ur bunken, lägg matfettet i botten och lägg tillbaka degen ovanpå fettet. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka.
Skär varje kaka i 10 lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad blockchoklad på varje snibb. Rulla ihop till en giffel.
Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 225-250º i 5-8 minuter.
Låt gifflarna svalna på galler. Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.
Liknande recept
Chokladfyllda chokladmuffins
4.3
10
Begravningsbrownies
3.5
1 h
10
6
Chokladfyllda hallon
5
1-10
Chokladfyllda kokoskakor
5
8
1
Chokladfyllda lingonmuffins
24
Chokladfyllda julgranar
4
50
Chokladfyllda fikon
Karlsbadergifflar med mandelmassa & hasselnötter
Chokladfyllda jordgubbsgifflar
24
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!