Chokladfyllda karlsbadergifflar

Serverar: 20 portioner

Nytt recept från gammal Allers.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl gräddmjölk eller kaffegrädde
  • 3 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • Hackad blockchoklad
  • Glasyr
  • Florsocker
  • Kkakao
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska. Häll på resten.
    2. Vispa ihop gulorna och saltet och blanda ner i bunken. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen väl.
    3. Lyft upp degen ur bunken, lägg matfettet i botten och lägg tillbaka degen ovanpå fettet. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 minuter.
    4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka.
    5. Skär varje kaka i 10 lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad blockchoklad på varje snibb. Rulla ihop till en giffel.
    6. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 225-250º i 5-8 minuter.
    7. Låt gifflarna svalna på galler. Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben