Chokladfyllda julgranar

Serverar: 50 portioner

Mycket goda Kakor som passar till julbakandet :]

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk socker
  • 90 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk kallt vatten
  • Chokladkräm
  • 50 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl florsocker
  • Garnering
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    Arbeta samman samtliga ingredienser till mördegen. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord . Ta ut små granar med ett kakmått och lägg dem på en pappersklädd bakplåt. Grädda i 200 graders ungsvärme i 6-8 min. Låt kakorna svalna och lossa dem försiktigt. Smält smöret i en kastrull till chokladkrämen och bryt i blokchokladen. Tillsätt sedan mjölk och florsocker. Låt chokladen smälta och rör om till jämn smet. Låt svalna. Ringla smält blokchoklad på granarna ( kakorna ). Låt chokladen stelna och lägg samman kakorna. Lägg samman kakorna med choklad krämen emellan. Och Förvara dem svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben