Chokladfyllda lingonmuffins

Serverar: 24 portioner

Choklad och lingon ihop? Hm! Jag ska i varje fall prova dem.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl fil
  • 1 3/4 msk lingonsylt
  • 1 msk margarin
  • 6 rutor mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 215°C. Blanda ägg, mjöl, strösocker, vanillinsocker och bakpulver i en bunke. Rör ihop det med en sked.
    2. Häll sedan i mjölken och filen, blanda tills du fått en jämn smet, och blanda därefter i lingonsylten, antingen 1 3/4 msk, eller efter egen smak. Rör återigen ihop allt, och tillsätt margarinet.
    3. Ta de 6 rutorna blockchoklad, och dela dom på diagonalen, så att det blir två bitar istället för en stor.
    4. Nu kan det vara bra att vara två. Häll smeten i muffinsformarna, helst i en muffinsplåt. Fyll dom till hälften, och lägg ner en chokladbit. Fyll på till 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben